Свечаном седницом обележен Дан општине Сврљиг

Свечаном седницом Скупштине општине Сврљиг и пригодним културно – уметничким програмом обележен је Дан општине Сврљиг, 8. мај, који се обележава у знак сећања на дан када се Сврљишка нахија 1833. године прикључила Кнежевини Србији.

Многобројне госте, међу којима су били Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина, Иван Михајловић , директор Регионалне развојне агенције ЈУГ, представници Полиције, Војске Србије, председници општина из окружења и други, поздравили су председница СО Сврљиг, Татјана Лазаревић и народни посланик Милија Милетић.

Поздрављајући госте Милија Милетић, народни посланик и председник УСС, нагласио је да је у претходном периоду много урађено у Сврљигу захваљујући ангажовању локалне самоуправе и Владе Србије, али да има још започетих али недовршених пројеката који ће бити завршени у току ове године.

У наставку свечане седнице лауреатима су уручена општинска признања која се сваке године додељују поводом Дана општине. Највише општинско признање, Почасни грађанин општине Сврљиг ове године није додељено, а уручене су Мајске плакете, Плакете општине Сврљиг и Похвалнице.

Пригодан културно – уметнички програм извели су ученици Основне школе „Добрила Стамболић“, а за све госте је припремљено и послужење у школској трпезарији.

У оквиру обележавања Дана општине Сврљиг приређена је и пета, јубиларна, Мајска изложба сврљишких сликара у холу Основне школе. На изложби су своје радове изложили сликари који живе и стварају у Сврљигу или који су пореклом из Сврљига.

Изложба је приређена у организацији Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг и посетиоци ће моћи да је виде до краја недеље.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>