Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Сутра редовна, па свечана седница СО Сврљиг

Сутра, у среду, 8. маја обележава се Дан општне Сврљиг, рано ујутру биће одржана седница Скупштине општине Сврљиг, а поред осталих Сврљижана, Марковдан ће прославити и Уједињена сељачка странка, чија је ово крсна слава.

Дан општине Сврљиг обележава се у знак сећања на дан када се Сврљишка нахија 1833. године прикључила Кнежевини Србији. Тим поводом биће одржана Свечана седница Скупштине општине Сврљиг која ће бити одржана у сали Основне школе Добрила Стамболић и на којој ће бити уручена општинска признања заслужним појединцима, колективима и организацијама.

Изненада, заказана је и 27. редовна седница СО Сврљиг која ће бити одржана од 8 сати у сали СО Сврљиг. На дневном реду ће се наћи само 6 тачака.

У оквиру обележавања Дана општине сутра ће у холу Основне школе бити отворена и пета, јубиларна, Мајска изложба сврљишких сликара на којој ће своје радове изложи тринаесторо сликара који живе и раде у Сврљигу, или су пореклом из ове општине.

Сутра је и слава Свети Марко, коју поред много породица у сврљишкој општини, слави и Уједињена сељачка странка. Пресецање славског колача заказано јое за 10 часова у просторијама странке у Радетовој улици.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>