Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Француска организација тражи поништење признавања Косова

Француски “Колектив за мир на Косову” покренуо је петицију у овој земљи за повлачење једнострано проглашеног признавања Косова.

“Циљ нам је да Француска преиспита своју одлуку и придружи се списку оних земаља које су до сада већ повукле признавање, да би се исправила историјска неправда и успоставило међународно право.

Желимо да се о свему покрене дебата у француској скупштини. Већ смо у контакту с неколико политичких странака”, истиче за “Новости” председник “Колектива за мир на Косову”, историчар и професор на Универзитету у Версају, Алекси Труд.

У позиву на потписивање петиције се истиче да је намера да се до доласка председника Србије Александра Вучића на састанак у Паризу почетком јула сакупи 100.000 потписа које организатори петиције желе да предају скупштини и влади Француске. Петиција може да се потпише преко “Фејсбука”, на сајту или електронском поштом. Организатори истичу да су за своју акцију добили подршку од значајних личности као што су адвокат Жил Вилијам Голднадел, пуковник Жак Огар, писац Патрик Бесон, политиколог, новинар и стручњак за међународне односе Александар де Вал и многих других.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>