Војна парада у Нишу поводом Дана победе

На основу одлуке председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, поводом Дана победе, приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије „Одбрана слободе“ биће одржан 10. маја са почетком у 11 часова у Нишу.

Програм приказа обухвата свечани дефиле пешадијског ешелона, дефиле моторизованог ешелона, налет ваздухопловног ешелона и падобрански десант.

Планирано је учешће више од 4.000 припадника Војске Србије и МУП-а, око 300 борбених и неборбених возила и система и око 40 ваздухоплова.

Ради припреме и увежбавања за приказ, од 4. до 10. маја, у времену од 9 до 19 часова, биће уведен посебан режим саобраћаја у Нишу и то у Булевару Николе Тесле, Булевару Хероја са Кошара, Булевару 12. фебруар и у улици Александра Медведева.

У оквиру припрема за приказ способности, од 4. до 10. маја војни ваздухоплови надлетаће подручје Ниша.

Грађани ће моћи да прате припреме за приказ од 7. до 9. маја, као и сам приказа способности који ће бити одржан у петак 10. маја.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,754 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>