Од данас пријаве пензионера за рехабилитације у бањама

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање позвао је пензионере чије пензије нису више од 26.324 динара, да се у периоду од 6. до 21. маја, пријаве за одлазак на бесплатну десетодневну рехабилитацију у једној од 24 бање у Србији.

Осим износа пензије, услов за пријаву је и да пензионисана лица немају друга лична примања и да нису користили бесплатан боравак о трошку Фонда у последњих пет година. Уз пријаву, како су навели у Фонду, потребно је да се приложи последњи пензијски чек или пензионерска картица, уколико ју је корисник већ преузео, доказ о висини пензије остварене по међународним уговорима, расположива медицинска документација и изјава где желе да користе рехабилитацију.

У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда, а Фонд ће сносити трошкове за пратиоца детета које користи породичну пензију по основу неспособности за самосталан живот и рад, док ће и слепи пензионери који добију рехабилитацију о трошку Фонда имати и пратиоца коме ће боравак такође бити бесплатан.
Фонд сноси трошкове смештаја у бањи, пун пансион, а уговорима са сваком бањом појединачно прецизиран је обим терапија које сваки корисник мора да добије, чиме је обезбеђено да рехабилитација буде у сваком појединачном случају прилагођена потребама пензионера.

Пензионери ће, током боравка у бањама бити потпуно медицински збринути, што подразумева све потребне прегледе, као и најмање три врсте терапија у зависности од оцене лекара.

Пријаве се подносе организацијама корисника пензија, према месту пребивалишта, односно боравишта.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,792 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>