На Винику одржана манифестација „Залогај југа“

Висока пословна школа струковних студија Лесковац свеукупни је победник Међународне манифестације „Залогај југа“ која је за 1. мај одржана у Етно комплексу Константинов конак на Винику надомак Ниша.

За нијансу слабија била је екипа ученика средње Угоститељско – туристичке школе из Ниша, која је такмичење завршила на другом месту.

Манифестација је обухватила такмичење у припремању јела на отвореној ватри у котлићу и јела националне кухиње.

Најбољи котлић припремио је Александар Миљковић из Ниша, док је пехар за најбољи сто националне кухиње припао екипи Удружења „Заједно до светлости“ из Сврљига.

Ово такмичење окупило је више од 70 учесника из Грчке, Бугарске, Црне Горе и Македоније, као и више градова из Србије.

„Циљ оваквих такмичења је да окупи што већи број кувара са разних страна, ради размене искустава, а најважније, када је Србија у питању, ради очувања традиције и културе исхране нашег поднебља“, каже Зоран Мирашевић председник Удружења угоститељских и туристичких посленика Ниша, које је организатор такмичења.

Ученички тимови презентовали су предјела и дезерте које су спремили претходног дана у својим школама, као и главна јела која су током такмичења припремали на отвореном.

Манифестација „Залогај југа“ одржана је под покровитељством нишке ГО Пантелеј.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,792 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>