,,Хлеб наш насушни” по други пут у порти манастира Св. Архангел Гаврило у Пирковцу

У организацји Удружења родитеља деце са сметњама у развоју „Заједно до светлости“, у недељу, 12. маја биће одржана друга Изложба обредних хлебова, славских и ситних колача и етно штандова под називом “Хлеб наш насушни”.

Манифестација ће бити одржана у порти манастира Св. Архангел Гаврило у Пирковцу код Сврљига, а организатори и ове године очекују велики одзив, како излагача, тако и посетиоца, с обзиром да је прошле године било око две ститине учесника који су изложили више од стотину славских колача и нешто мање обредних хлебова, као и велики број славских и ситних колача. Манифестација је имала и међународни карактер с обзиром да је било излагача и из Бугарске, Словеније и Македоније. Организатори процењују да је прошлогодишњу манифестацију посетило више од хиљаду људи.

Прва манифестација “Хлеб наш насушни” одржана је на петогодишњицу од оснивања Удружења „Заједно до светлости“, а циљ манифестације је, осим очувања обичаја и традиције, те приказа хлебова који се месе традиционално поводом разних празника и догађаја, да се људима скрене пажња на само постојање Удружења, али и да се деци са сметњама у развоју пружи мало забаве и да им се поклони пажња.

Манифестација има и такмичарски карактер, тако да ће жири прогласити најбоље учеснике у три категорије: обредни хлебови, славски колачи и најбољи етно – штанд.

Пријаве за учешће на овој манифестацији још увек су могуће и врше се на телефон број: 062/454-928, код Нинослава или путем мејла: hlebnas1205@gmail.com .

Манифестацију ,,Хелб наш насушни” организује Удружења грађана ,,Заједно до светлости” у сарадњи са свештенством манастира Св. Архангел Гаврило, а под покровитељством Општине Сврљиг и Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,792 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>