Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Репортери без граница позвали власт у Србији да решава проблем телевизије Канал 9

Репортери без граница позвали су данас Владу Србије и премијерку Ану Брнабић да одговоре на захтеве власнице новосадске телевизије Канал 9, Маје Павловић, која већ 17 дана штрајкује глађу јер сматра да је одлукама државних органа та телевизија доведена у неравноправан економски положај.

“Српска новинарка Маја Павловић са Канала 9 штрајкује глађу већ дуже од две недеље. Репортeри без граница позивају српску владу и премијерку Ану Брнабић да одговоре на њење захтеве и иницирају разговоре. Новинари не би требало да угрожавају свој живот да би могли да разговарају са властима”, наводи се у позиву објављеном на твитер налогу Репортера без граница.
Новинарска и медијска удружења већ су неколико пута апеловала на државне органе да се хитно укључе у решавање проблема Канала 9, изражавајући забринутост због опасности да Маја Павловић трајно наруши здравље.

Маја Павловић наводи и да проблеме који муче ТВ Канал 9 имају и други локални и регионални електронски медији у Србији и да они морају бити системски решени.

Када је 15. априла започела штрајк глађу, други у протеклих 11 месеци, Павловић је затражила да о проблемима са којим се суочава њен медиј разговара с председницом Владе.

Председница Владе Ана Брнабић рекла је раније, поводом штрајка глађу директорке Канала 9, да је спремна да помогне и увек и са сваким разговара где год и када год је потребно. Она је, међутим, напоменула да Павловић тражи да суд донесе пресуду и да она „ни као грађанка, ни као представница извршне власти не сме и не може да се меша у судске одлуке.“

Власница и директорка Канала 9 јуче је поручила да уколико до 3. маја, када се обележава Дан слободе медија, не добије позив на састанак, намерава да дође у Београд и тамо настави са штрајком.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>