Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Подршка Тихомира Станића борби за очување река

Због тога што жели да допринесе борби мештана села Ракита за очување своје реке, али и због тога што му је то, како каже, дужност, прослављени српски глумац Тихомир Станић извешће 3. маја у сеоском Дому културе монодраму На Дрини ћуприја. Почетак представе је од 19 сати.

“Говорићу избор из прва 24 поглавља Андрићевог романа. Из неких личних побуда сам припремио представу, тиме исказујем и неку врсту слободе”, каже Станић, а преноси Интернет портал Јужне вести.

Већ 18 година публика широм света ужива у глумчевом емотивном извођењу монодраме, а након многобројних гостовања у светским метрополама, прошле године представу је извео и у свом родном селу Шешковци. У Ракиту долази на наговор ћерке Милене која је прошле године боравила у селу како би пружила подршку мештанима.

“Прошле године у новембру сам била са другарицом, када сам обећала мештанима да ће их посетити и отац. Спаваћемо код мештана, желимо да подржимо све људе који се боре за своје реке”, поручује глумчева ћерка.

“Ово је мој допринос борби тих људи за очување животне средине, а да успут направимо једну лепу представу за њих. Претпостављам да се код њих то врло ретко дешава, од последње представе вероватно су деценије прошле. То ми је дужност”, каже глумац.

Тако ће мештани села Ракита имати прилику да угосте београдског глумца и оплемене културни живот у селу, који готово више и да не постоји.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>