Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Бесплатан превоз за излетнике до Каменичког виса

Од Учитељског дома у Нишу до излетишта Каменички вис и назад данас су бесплатно возили аутобуси све грађане који су одлучили да 1. мај проведу у природи.

На овом, али и осталим излетиштима у Општини Пантелеј, дежурали су комунални инспектори и полицајаци који су водили рачуна о бацању смећа и мобилијару, али су делили и кесе за ђубре.

Каменички вис, Дабило и Чегар традиционално на 1. мај дочекују излетнике. Неретко, након боравка већег броја грађана на овим дестинацијама, посебно за празнике, остане разбацано смеће и уништен мобилијар. У Општини Пантелеј изразили су наду да се овог пута то неће десити и како би то предупредили, послали су комуналце на ова излетишта, а на грађане апеловали да имају “одговоран однос према природи и уређеним излетничким просторима”.

Посебна пажња посвећена је строгој забрани паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене контејнере.

Бесплатни аутобуси возили су грађане са станице код Учитељског дома, а покупљали су путнике и код Јагодин мале и у Улици Косовке девојке. Аутобуси су возили преко Виника и села Каменица, па до паркинга на излетишту Каменички вис сваког парног сата од 6 до 18 сати, а излетнике превозе натраг од 7 до 21, сваког непарног сата.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>