Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Позив МУП-а на опрез приликом паљења ватре на отвореном

Командант Ватрогасно – спасилачке бригаде у Београду Милош Мајсторовић апеловао је данас на грађане који се одлуче да Празник рада – 1. мај прославе у неким од излетишта у Србији, да приликом припреме хране и паљења ватре на отвореном буду опрезни и да поштују Закон о заштити од пожара.

“Ако наши суграђани ипак имају потребу да ложе ватру на отвореном простору, то онда мора бити у посебно обележеним и обезбеђеним просторима. Потребно је донети и воду са којом се може угасити евентуални почетни пожар, као и горење на месту где је ложено”, истакао је Мајсторовић.

Он је нагласио да је, према Закону о заштити од пожара, забрањено спаљивање остатака стрних усева, смећа на отвореном простору и спаљивање биљних остатака.

Казне предвиђене за починиоца овог прекршаја су од 10.000 до 50.000 динара, док је за правна лица тај износ од 300.000 до 1.000.000 динара.

Мајсторовић је истакао да ће припадници Сектора за ванредне ситуације дежурати на излетничким местима и да ће грађани моћи да им се обрате за помоћ, уколико им буде потребна.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>