Заштитници уместо у домовима здравља од сада у РФЗО

Заштитници права осигураника селе се из домова здравља и болница у филијале Републичког фонда за здравствено осигурање, потврђено је Новостима у РФЗО.

Сам начин остваривања заштите права из здравственог осигурања се не мења, једино што ће убудуће осигураници помоћ тражити на другој адреси.

То је последица престанка важења Правилника о начину и поступку заштите права осигураника РФЗО из 2013, а који је суспендован с почетком примене новог Закона о здравственом осигурању.

Заштиту права осигураника, иначе, у 148 установа пружа 60 заштитника, који су то почели да раде 2014. године, а с образложењем да они могу ефикасније да помогну него заштитници пацијената који су најчешће били и правници те здравствене установе.

Новости пишу и да подаци о пријавама показују да се осигураници најчешће обраћају заштитнику јер имају примедбе на поступање здравствених радника, али и да је евидентно да заштитници немају баш превише посла, с обзиром да је за пола године до њих стизало око 40 пријава осигураника, с тим што су многе случајеве решавали одмах и пре подношења пријаве.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>