Недеља Европе у Нишу од 7-11. маја

Недеља Европе у Нишу биће обележена од 7. до 11. маја низом предавања, презентација, радионица и културно – уметничких садржаја.

У сарадњи са локалним партнерима, програм организује ЕУ Инфо кутак који ће овом манифестацијом прославити и три године рада у новом простору у Вождовој улици.

“Циљ је да се на креативан и интерактиван начин омогући младима да „разбију“ бројне стереотипе, предрасуде и митове о Европској унији које постоје у друштву и тиме се ближе упознају са бенефитима које могу да остваре на личном нивоу од процеса европских интеграција”, кажу у ЕУ Инфо кутку Ниш.

“Недељу Европе отвара предавање Николауса Лутеротија, амбасадора Аустрије у Србији, о праву Европске уније, односима Аустрије и Србије и улози Аустрије у процесу проширења ЕУ. Предавање ће се одржати 7. маја на Правном факултету у Нишу, а за ученике средњих школа припремљен је квиз под називом “Колико познајеш ЕУ.

У оквиру Недеље Европе биће обележен и Дан Европе, 9. мај, пројекцијом застава Европске Уније и Републике Србије.

Централна и завршна манифестација током недеље је “Дан европских вредности” који ЕУ инфо кутак Ниш у партнерству са Градом Нишом, организује 11. маја од 11 до 13 сати, на платоу испред Калче. Два сата програма показаће заједничке вредности које спајају Србију и Европску Унију.

Овогодишња кровна кампања Делегације Европске уније у Србији и ЕУ инфо мреже у Београду, Нишу и Новом Саду реализује се под називом “ЕУзаТебе”, са идејом да се промовишу резултати развојне помоћи ЕУ Србији у оквиру процеса европских интеграција.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>