Лесковачко Тужилаштво одбацило кривичну пријаву за напад на новинара

Иако је новинар Југмедие Драган Маринковић пре пет месеци пред педесетак сведока, колега и полиције физички нападнут од стране Александра Митића из Лесковца, који је пре, у току и после напада претио да ће убити њега и побити све из Југмедие, овдашње Основно тужилаштво је одбацило кривичну пријаву, а на основу лажних сведочења двојице полицајаца, који су нападача, иначе, једва одвојили од жртве.

Како пише Југмедиа, кривична пријава поднета је још 24. новембра 2018. године, али је заменици тужиоца Слађани Ранђеловић требало скоро пет месеци да донесе одлуку у поступку где су изјаве давали оштећени и само три сведока, два са стране нападача, једнан са стране жртве. Ранђеловић сматра да кривично дело угрожавање сигурности, у овом случају новинара на задатку, није дело које се гони по службеној дужности, већ оштећеног Маринковића упућује на приватну тужбу.

У образложењу, заменица тужиоца није констатовала напад на новинара, а на основу лажних изјава полицијаца, већ само да је реч „о условним претњама и остварењу тих претњи“, те да на страни пријављеног „нема умишљаја“, иако је пријављени рукама давио Драгана Маринковића и при том му поцепао дугмад на манитилу и део ревера.

На такав закључак заменицу тужиоца навело је сведочење полицајаца Полицијске управе Лесковац Синише Трајковића и Петра Костадиновића, посебно овог другог чија је изјава, по тврдњи Југмедие, комплетно лажна.

Тако овај сведок, службено лице, који је одбранио Драгана Маринковића и од њега једва одвојио нападача, уз помоћ првог сведока, каже у изјави да Митић није гушио и давио новинара, већ да га је – загрлио. У наставку каже да их је раздвојио, па се поставља питања зашто је раздвајао грљење?

Обојица полицајаца тврде да нису чули претње убиством због велике „галаме“, а истина је, тврди Југмедиа, да је около владала мртва тишина јер се само пола сата пре тога десила стравична трагедија.

Новинари Југмедие и други новинари нашли су се испред зграде у центру Лесковца после информације да је супруга Александра Митића у нервном растројству бацила бебу са четвртог спрата.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.338 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>