Нишвил 30. априла обележава Светски дан џеза

Нишвил џез фестивал ће и ове године традиционално, осми пут за редом, обележити Светски дан џеза.

Светски дан џеза биће обележен у уторак, 30. априла концертима у две државе и четири града. Поред програма у Србији, Нишвил ће се за „International Džez Day“ представити и у Тирани, главном граду Албаније.

Концерти ће бити одржани у Димитровграду, Бујановцу, Тирани и Нишу. Нишвил ће у свим градовима представити бендове са нишке џез, блуз и world music сцене, а у поменутим градовима прикључиће се и домаћи музичари.

Овом приликом у Тирани ће гостовати нишки етно џез састав Džezotheria, у Димитровграду ће наступити блуз рок бенд Колеге, а у Бујановцу ће свирати састав Irish Clovers. Сви програми почињу у 19:30.

У Нишу ће у уторак, 30. априла од 13:00 сати бити одржан матине концерт испред Нишвил Џез Музеја у Тврђави, где ће наступити Nišvile Youth Arkestra, South Rail Messengers i Sirius A Dis Arkestra.

Целовечерњи програм у Нишу биће и овом приликом одржан у клубу Feedback, са почетком од 21 сат. Носиоци програма биће нишки џез састав Stone Heads, а наступиће и познати уиграни двојац DJ Master Flow из Новог Сада и DJ Loptica из Ниша.

За све програме поводом међународног дана џеза, улаз је бесплатан.

Последњи дан априла проглашен је од стране UNESCO-а, на иницијативу Хербија Хенкока, за Интернационални дан џеза. Обележава се од 2012. године, уз образложење да је у последњих 100 и више година, џез постао глас слободе и толеранције у бројним земљама света.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>