Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ниш ће бити један од три “паметна града” у Србији

Ниш ће бити међу првим паметним градовима у Србији, предвиђено је пројектом Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Меморандум о сарадњи са водећим кинеским компанијама за реализацију овог пројекта биће потписан у Кини.

Први паметни градови у Србији биће Београд, Нови Сад и Ниш – то је пројекат Министарства трговине, туризма и телекомуникација који подразумева увођење компјутерског функционисања градских сервиса.

Меморандум о сарадњи са водећим кинеским компанијама за реализацију овог пројекта потписаће делагација српске владе која борави у Кини.

У српској делегацији коју предводи председник Вучић на Другом економском форуму “Један појас, један пут” у Кини, jе и градоначелник Ниша.

“Пре свега то су области које се односе на паметну уличну расвету која је значајна са много аспеката безбедносних, разних уштеда које се могу учинити до система који је везан за рад комуналних предузећа – управљање, даљинско учитавање водомера. централног грејања до управљања саобраћајном сигнализацијом, инфраструктуром, гужвама у граду”, каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

На Другом економском форуму “Један појас, један пут” присуствоваће 40 шефова влада и држава.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>