Повереништво СССС Сврљиг добитник Првомајског признања ССС Града Ниша

Савез самосталних синдиката града Ниша традиционално обележава Први мај – Међународни празник рада. Тим поводом, сумирајући и уважавајући напоре у ангажовању и постигнуте резултате рада, најбољим синдикалним организацијама и колективима, као и синдикалним активистима и појединцима сваке године додељују се признања – Повеља са златном плакетом.

Овогодишња признања уручена су синдикалним организацијама и појединцима на свечаности која је одржана јуче у Нишу. Добитници колективног признања за 2019. годину су Синдикална организација Самосталног Синдиката ЈП Завод за урбанизам Ниш и Повереништво СССС за општину Сврљиг.

У образложењу поводом доделе овог високог синдикалног признања Повереништву СССС за општину Сврљиг каже се да је реформом и реорганизацијом Савеза самосталних синдиката Србије Општинско веће Савеза самосталних синдиката Сврљига 2010. године прерасло у Повереништво Савеза самосталних синдиката Србије за општину Сврљиг и саставни је део Савеза самосталних синдиката града Ниша. И поред организационих промена, Повереништво је наставило са синдикалним активностима везаним за побољшање материјалног положаја чланства и радника уопште.

У саставу Повереништва у Сврљигу ради седам синдикалних организација са око 600 чланова. Основни садржај активности је у залагању на заштити права запослених, на побољшању рада синдикалних организација и другим актуелним питањима. Повереништво и са овим бројем синдикалиста организује бројне активности, како оне добијене од виших органа, тако и оне проистекле из свакодневних потреба чланства. Стални су учесници првомајских протеста у Београду, а препознатљиви су по Радничким спортским играма које сваког лета окупе око 300 радника и то је права радничка манифестација у Сврљигу.

Од 2003. године Секција жена организује конкурс посвећен мајци за ученике Основне школе, у циљу афирмације жене, раднице, мајке, домаћице… Наредне године, на пунолетству, објавиће и књигу дечјих радова.

Оно што посебно карактерише синдикат у малој средини је добра сарадња са локалном самоуправом, удружењима, другим институцијама, тако да имају своје представнике у комисијама Скупштине општтине Сврљиг, а због јачања социјалног дијалога могуће је ускоро формирање Социјално – економског савета.

Рад синдиката у Сврљигу је препознат и 2008. године Повереништво је добило и највеће Општинско признање – Мајску плакету, а многи радници су на предлог синдиката добили општинска, као и признања Савеза самосталних синдиката града Ниша.

Признање је у име сврљишког Повереништва примио Саша Миљковић, заменик председника Повереништва.

Добитници појединачног Првомајског признања за 2018. годину су Mилена Илић, члан Градског одбора Самосталног синдиката образовања града Ниша, председница Синдикалне организације ОШ “Његош”, Влада Вељковић, дугогодишњи синдикални активиста и Мирко Јанковић, председник Синдикалне организације Предузећа за путеве, члан Републичког одбора Самосталног синдиката путара Србије и члан Надзорног одбора нишког Савеза самосталних синдиката.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>