Општина Алексинац расподелила средства за медије

Општинско веће општине Алексинац поделилило је 5 милиона динара медијима који су конкурисали са својим пројектима у 2019 години. Ове године на конкурсу је учествовало 32 медија, а средства су одобрена за 18 медија.

И овог пута највише средстава добила је алексиначка медиска империја окупљена око Радио Алексинца. Од 5 милиона динара, колико је било намењено медијима, Радио Алексинац са сајтом и часописима око себе, добили су 3 милииона, односно Радио Алексинац 900.000 динара, портал Алпрес 850.000 динара , Ал новине 800.000 динара, Агро прес 450.000 динара.

Други на листи је ТВ Босфорус или “May media” са 900.000 динара, која се види преко само једног кабловског оператера. Радио Босфорус није добио средства јер, како се каже у извештају, немају кадровских могућности за реализацију пројекта.

Телевизија “Белами” са својим “Народним новинама” добила је 300.000 динара, мада је питање на основу чега су добили толике паре, када се тек по некад појаве у Алексинцу.
Тачно је да се ова средства расподељују по пројектима, а не по броју извештавања са територије општине Алексинац, али је комисија која је одлучивала о додели средстава требала да има и то у виду.

Све у свему, према мишљењу многих, нишки медији су добили неочекиваних милион динара. Међу њима су, поред Беламија и Зона Плус, Коперникус, као и потпуно непознати јавности у Алексинцу, South side i South media. Најчитанији али и најцитиранији портал “Јужне вести” добиле су само 100.000, док портал Грађаниин није хтео ни да конкурише, мада се његове информације врло често преносе у алексиначким медијима.

Да је додела средстава за медије неком мајка, а неком маћеха, показује и пример Регионалне Телевизије “Ласер” која је добила “социјалну помоћ” у износу од 80.000 динара, иако је у току прошле године имала преко 100 извештаја сликом и речи о инфраструктурним, спортским и културним догађајима из Алексинца и на тај начин афирмисала једну малу средину гледаоцима, пре свега југоисточне Србије, а преко кабловских оператера и много даље.

Са најмање средстава подржан је пројекат Центра за регионални развој “ДАРС” Алексинац који је добио само 40.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>