Отворен 20. Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу

Јубиларни, 20. Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу одржава се у СЦ „Чаир“ од 18 – 20. априла 2019. год, уз учешће великог броја туристичких организација из земље и региона.

На овогодишњем Сајму посетиоци имају могућност да се упознају са туристичком понудом Србије и региона за лето 2019. године, али и понудама за активан одмор у природи.

Град Ниш постао је водећа туристичка дестинација у овом делу Србије. Само прошле године овај древни град посетило је 123.000 туриста. Од тога 78 одсто туриста било је из Европе, а чак 43 одсто њих дошло је у Ниш авионом, изјавила је на свечаном отварању ове традиционалне манифестације Весна Антић, саветница министра туризма и телекомуникација Расима Љајића.

У нишки туризам се стално улаже, тако да и резултати морају бити видљиви и задовољавајући, каже градоначеник Ниша Дарко Булатовић.

Осим туристичке понуде, посетиоци Сајма уз препознатљиве мераклијске мелодије могу да уживају у дегустацијама гастрономских специјалитета на штанду „Укуси Србије и вина с југа“, посебно намењеном за презентацију и дегустацију карактеристичне кухиње југа Србије. За време трајања манифестације организују се тематска предавања и презентације.

Манифестацију ће посетити и аустралијски археолог и репортер Гери Кент, аутор путописне емисије „Incredible journey“, који борави у Нишу ове недеље поводом снимања филма о Нишу и цару Константину.

Сајам је за посетиоце данас отворен до 19 часова и сутра од 10 до 17 часова. Улаз је бесплатан.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.326 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>