Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Синдикат РТС позвао Вучића да не омаловажава запослене у јавном сервису

Синдикат Независност Радио-телевизије Србије упутио је отворено писмо председнику Александру Вучићу у којем је наведено да је председник Србије „увредио читав колектив РТС-а“ када је приликом обиласка градилишта КЦ Србије рекао да „о РТС-у мисли сигурно много лошије него опозиција“.

„Председник као грађанин може да има лоше мишљење о нашој медијској кући, али не може да се меша у ствари које не припадају његовим надлежностима и да запослене у јавном медијском сервису омаловажава“, наводи се у отвореном писму председнику.

У отвореном писму пише и да запослени у РТС-у раде у условима „програмске и професионалне, па и етичке опструкције Информативног програма“ и да нису заслужили да их Вучић вређа својим оценама, као и да сви они раде за мале плате.

„Господине председниче, ако Вама не одговара тренутна политика Информативног програма наше куће, и ако сматрате да у његовом програму још нисте довољно заступљени, и да таква уређивачка политика иде на штету информисаности грађана Србије који би требало да о Вашим активностима знају још више и још подробније него што сада сазнају путем јавног сервиса, то никако не значи ни да Информативни програм већ одавно није прешао границу доброг укуса у пласирању вести о Вама“, пише у писму.

Додаје се да, када у Србији буде наступила владавина права и када медијски закони буду поштовани, „тај би професионализам ту кућу увео напокон у цивилизован период историје, на добробит свих њених грађана, а не само припадника и симпатизера владајуће странке“.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>