Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

У акцији добровољног давања крви прикупљено 65 јединица

Још једна акција добровољног давања крви, која је имала одличан одзив, одржана је данас у Сврљигу у организацији Црвеног крста Сврљиг.

Акција добровољног давања крви организована је, као и до сада, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ниш, а одржана је у просторијама Црвеног крста Сврљиг.

Акције добровољног давања крви су у Сврљигу, по правилу, успешне, а посебно задовољство данашњом акцијом исказао је др Предраг Ђорђевић, један од начелника у нишком Заводу за трансфузију крви, јер се одазвао велики број средњошколаца који су по први пут дали крв и тако потврдили хуманост Сврљижана.

Своју крв је на данашњој акцији понудило седамдесеттроје грађана, а прикупљено је 65 јединица крви. Акцији су се прикључиле раднице Центра за социјални рад на челу са директорком, представници локалне самоуправе на челу са председницом општине, чланови Удружења Рома, а нарочито добар одзив био је код ученика завршних разреда средње школе од којих се четрнаесторо одазвало акцији, а прикупљено је 10 јединица крви. По први пут је крв је данс дало 14 Сврљижана.
(Изјава: др Предраг Ђорђевић, Завод за трансфузију крви Ниш)

Успешност акције, поред хуманости грађана, др Ђорђевић пре свега приписује доброј организацији акције од стране Црвеног крста у Сврљигу.
(Изјава: др Предраг Ђорђевић, Завод за трансфузију крви Ниш)

Давање крви спашава или побољшава квалитет живота најмање једној особи, а најчешће бар 3 и више, јер се из дате јединице крви припреме еритроцити, плазма и тромбоцити, који се као такви могу применити код оних којима су потребни.

Стручњаци саветују да је добровољно давање крви здраво и препоручљиво за организам, јер се на тај начин прочишћава и сопствена крв. Мушкарци крв могу дати на свака три, а жене на свака четири месеца.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>