Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

За пројекте самозапошљавања отворен конкурс до 22. априла

На конкурс за пројекте самозапошљавања грађани са евиденције незапослених могу до 22. априла да поднесу захтев, бизнис план и неопходну документацију, рекао је за РТС директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

“Ове године можемо да укључимо у тај програм близу 4.000 људи”, рекао је Мартиновић и додао да је поднето, засад, око 2.500 захтева.

Процедура није захтевна и новац који се добије је бесповратна помоћ за покретање неког посла. “Новац може неко назвати симболичним, неко подстицајним. Ове године дајемо од 200.000 до 240.000 динара. Мислим да је то макар довољно да се годину дана уплаћују порези и доприноси, довољно да се започне неки бизнис који не захтева велика улагања”, рекао је Мартиновић.

Он је додао да је на евиденцији незапослених 569.000 људи и да се тај број смањио за око осам одсто у односу на прошлу годину.

Директор НСЗ навео је да је та служба представила своје програме у свим локалним самоуправама, а да је највеће интересовање за отварање нових радних места, за шта се може добити од 150.000 до 300.000 динара. Као новину навео је програм приправништва који се од ове године спроводи у приватним компанијама.

“Желимо да развијемо реални сектор и растеретимо јавни сектор. Ове године ћемо имати два модалитета – за лица са високом стручном спремом и са средњом стручном спремом, старости до 30 година”, рекао је Мартиновић.

Постоје услови које морају да испуне будући запослени, али и послодавци рекао је Мартиновић, додајући да очекује да се преко овог програма ангажује око 1.130 приправника.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>