Последице НАТО бомбардовања пред Форумом младих УН

Хуманитарна организација “28. Јун” представила је на Форуму младих Уједињених нација у Њујорку свој нови пројекат „Истина, помирење и превенција“ у којем се бави откривањем последица НАТО бомбардовања и настоји да задобије подршку међународне заједнице у остваривању трајне стабилности на простору западног Балкана.

„Недавно смо обележили 20 година од НАТО бомбардовања, које је, на нашу жалост, однело многе младе животе. Неке који су имали година колико и ми данас овде. Изузетно смо решени да заједно радимо и пронађемо решења за интергенерацијске последице овог конфликта, како бисмо били сигурни да се овако нешто никада неће поновити”, изјавила је чланица 28. јуна Кристина Ракић.

Делегација на чијем је челу била Ракић, почела је своју мисију упознајући друге присутне делегације и председницу скупштине Уједињених нација Марију Фернанду Еспинозу, председницу ECOSOC-а Ингу Ронду Кинг као и представницу младих Јајатму Викраманајаке са детаљима пројекта и последицама које српски народ трпи 20 година након НАТО бомбардовања.

Ово је први форум на којем је учествовао „28. Јун Глобал”, део 28. Јуна који се бави залагањем за глобалне циљеве.

Хуманитарна организација „28. јун“ је мултинационална организација која се бави хуманитарним, социјалним и филантропским радом. У мају 2018. године постала је прва добротворна организација из бивше Југославије којој је додељен посебан консултативни статус при Уједињеним нацијама. Основана је 2011. године, а регистрована 2012. године у Канади као непрофитна организација. Кроз различите пројекте који су реализовани прикупљено је више од 184 тоне хуманитарне, медицинске и помоћи у ванредним ситуацијама у вредности од преко 6,1 милион долара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>