Од 15. априла захтеви за субвенције по кошници електронским путем

Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела почело је у петак, 15. априла и трајаће до 31. маја текуће године.

Пчелари су први који ће за „подстицаје по кошници“ моћи да поднесу захтев електронским путем, захваљујући пилот пројекту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. На овај начин ће сама процедура остваривања права на подстицај бити олакшана, а пчелари ће много брже доћи до свог подстицаја.

Приступ апликацији за подношење електронског захтева је омогућен са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања. Пчелари који имају регистрован електронски потпис цео процес ће обавити уношењем тражених података у апликацију и електронским подношењем захтева. Решење поводом овог захтева биће им такође прослеђено електронским путем. Подносиоци захтева који немају регистрован електронски потпис моћи ће да након уношења тражених података генеришу образац за подношење захтева који ће на себи имати бар код, затим га одштампати, потписати, а потом га послати препорученом поштом на адресу Министарства пољопривреде.

Правно или физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства који испуњавају услове прописане законом може да оствари право на подстицаје у сточарству по кошници пчела за најмање 20, а највише 1000 кошница пчела.

То значи да сви пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница моћи ће да остваре подстицај само за 1000 кошница. Подстицаји се остварују у износу од 720 динара по кошници пчела.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>