Представљена туристичка брошура Удружења „Terra incognita“

Прошлог петка у великој сали Центра за туризам, културу и спорт у Сврљигу одржана је промоција брошуре која представља туристичке потенцијале општине Сврљиг, под називом „Terra incognita – Водич за путовање кроз неистражену земљу“.

Овај туристички водич кроз занимљива места сврљишке општине настао је на иницијативу Удружења грађана „Terra incognita“ из Нишевца, које је и основано са циљем да пропагира туризам у општини Сврљиг и да доведе што већи број људи како би били у могућности да виде прелепу природу овог краја, архелошка налазишта и све оно чиме располаже овај прелепи крај.

Брошура је урађена у сарадњи са Центром за туризам, културу и спорт Сврљиг и Проактивом – организацијом цивилног друштва из Ниша.

На промоцији су говорили представник Националне коалиције за децентрализацију Јелена Ћирлић, Ненад Стојановић испред Проактива, председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић и Мирослав Марковић, директор Центра за туризам, културу и спорт.

Израду брошуре омогућила је Европска унија кроз пројекат „Глас заједница о ЕУ интеграцијама: Подстицај дијалогу OCD и локалих власти око јавних политика“ који реализује конзорцијум организација цивилног друштва који предводи Траг фондација у сарадњи са Националном коалицијом за децентрализацију, Медиа и реформ центром Ниш, Форумом цивилне акције FORCA, Евроконтактом, Центром за развој цивилног друштва, Тимочким омладинским центром, Едукативним центром Крушевац и Проактивом.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,785 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>