Давидовић и Миливојевић демантују председницу општине

На последњој, 26. седници СО Сврљиг смењен је Игор Давидовић са места директора ЈКСП “Сврљиг”, након што је недавно напустио УСС.

Смена је уследила на предлог Општинског већа Општине Сврљиг, а разлоге за овакав потез пред одборнике је изнела председница Општине Сврљиг, Јелена Трифуновић.

Она је у свом излагању, које смо пренели у нашој емисији Инфо блок од петка, 12. априла, рекла да је основни разлог за смену Давидовића то што његов рад и ангажовање у ЈКСП “Сврљиг” није био у складу са захтевима посла и што основни комунални проблем града – водоснабдевање, није решаван годинама, као и да је формални разлог за смену то што ово предузеће није поднело извештај о раду Општинском већу.

С друге стране, како је рекла председница, док је на челу предузећа био Јован Ђорђевић, радило се много боље, па је, према речима председнице општине, решен и проблем са бунаром у селу Драјинац.

Међутим, на адресу Телевизије Ласер стигао је одговор Игора Давидовића, као и деманти Ивана Миливојевића, одборника УСС из Драјинца, у којима се недвосмислено каже да Јован Ђорђевић нема никаве везе са решавањем проблема са бунаром у Драјинцу.

“Из моралних разлога морам да демантујем ту изјаву јер сви мештани села Драјинца знају ко се залагао и ко је био на терену, а то је Игор Давидовић”, каже одборник Иван Миливојевић из овог села.

Давидовић наводи да је његова смена са функције директора ЈКСП „Сврљиг“ председници општне послужила за политички обрачун са њим. Он не крије да међу њима дуже време постоји анимозитет који је кулминирао његовим преласком у Српску напредну странку. Као доказ да не постоји његова одговорност у вези ангажовања и рада у ЈКСП “Сврљиг”, наводи и деманти који је након говора председнице уследио од стране одборника и то из редова УСС.

Што се тиче акутног проблема са водоснабдевањем у Сврљигу, за чије нерешавање је председница оптужила Давидовића, он наводи да о томе постоји писана документација и предлог решења уназад више година, али да предлог ЈКСП, док је он био на његовом челу, нико из локалне самоуправе није узимао у разматрање, поготову не председница општине. Једино што је одрађено по том питању је заправо урађен Елаборат о водоснабдевању Сврљига, управо за време док је он био помоћник председнице и затим, председник Скупштине општине Сврљиг, на личну иницијативу, а уз одобрење начелнице Општинске управе и саме председнице општине, тврди Давидовић. Елаборат је прихваћен у Канцеларији за јавна улагања, а лично га је однео Давидовић.

Елаборат је био и основ за израду пројектног задатка који је Давидовић, како каже, доставио председници још 23. јула 2018. године и који је она прихватила тек након интервенције народног посланика Милије Милетића, како би могла да буде расписана набавка прве фазе, а сада предстоји и друга фаза израде пројектне документације о водоснабдевању.

“Нажалост, за све ово, па и за друге битне ствари за развој општине Сврљиг, председница Општине тада није показивала интересовање, већ је користила свој положај за обрачун са мном и са људима који не мисле као она”, наводи Давидовић.

За смену Давидовића са места в.д. директора ЈКСП “Сврљиг” на седници одржаној у петак, гласало је 20 одборника УСС и СНС – па и одборник Иван Миливојевић из Драјинца.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,785 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>