Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Европски ПРОГРЕС – UNOPS-ов најбољи пројекат за 2018. годину

Развојни програм Европски ПРОГРЕС, који је уз финансијску подршку Европске уније и Владе Швајцарске и у сарадњи са Владом Србије подржао развој 34 локалне самоуправе на југу земље, освојио је интерну награду Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге – „Пројекат године 2018“.

Ово престижно интерно признање, које се на годишњем нивоу уручује пројекту који је доказао највиши ниво знања у управљању пројектима и остварио видљиве резултате, Европском ПРОГРЕСу додељено је у седишту UNOPS -а у Копенхагену, а у конкуренцији пројеката спроведених у регионима Африке, Латинске Америке, Европе и Средње Азије.

Европски ПРОГРЕС је спровела канцеларија UNOPS -а у Србији у партнерству са Министарством за европске интеграције и општинама и градовима који су били укључени у реализацију у периоду од 2014. до 2018. године.

„Успех Европског ПРОГРЕСа лежи у партнерству са донаторима, Владом Србије и свим актерима који су током четворогодишњег вредног рада поставили темеље за даљи развој земље, а најважније је што смо заједно успели да допринесемо бољем животу становништва,“ рекла је Микела Телатин, шефица канцеларије УНОПС-а у Србији.

Током четири године Европски ПРОГРЕС је спровео 254 успешна пројекта који су допринели позитивним променама у друштву. Отворено је 700 нових радних места и 96 нових предузећа, дат је допринос привлачењу инвестиција за економске и социјалне пројекте чија вредност премашује десет милиона евра, као и унапређењу социјалне укључености кроз побољшање друштвеног и економског положаја више од 9.000 људи из рањивих група.

ЕУ и Влада Швајцарске настављају подршку равномерном регионалном развоју на територији која обухвата чак 99 локалних самоуправа кроз нове пројекте које спроводи УНОПС у Србији.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,438 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>