Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

После више оставки – Давидовић смењен

Игор Давидовић, бивши члан УСС и сада већ бивши директор ЈКСП “Сврљиг”, смењен је данас са те функције на предлог Општинског већа и председнице Општине Сврљиг. За његову смену гласало је 20 одборника владајуће коалиције, укључујући и одборнике СНС – нове странке у коју се недавно учланио Давидовић.

Смене Игора Давидовића, које су приказиване као његове оставке, почеле су 2017. године. Септембра месеца поднео је оставку на место директора ЈКСП “Сврљиг” након уласка у локалну скупштину као одборник на листи УСС. По сврљишким политичким кулоарима се говорило да ће Давидовић аванзовати на већу функцију, а неки су му чак предвиђали и функцију председника општине. Недуго затим, Давидовић постаје помоћник председника општине, иако је та функција била у супротности са одборничким мандатом. Међутим, већ након само 4 месеца на овој функцији, Давидовић подноси оставку, а убрзо затим бива изабран за председника Скупштине општине Сврљиг. Ни ту се није дуго задржао. Већ након само пет месеци подноси оставку и на ову функцију, сада већ, како сам каже, због неслагања са председницом општине Јеленом Трифуновић.
(Изјава: Јелена Трифуновић, председница општине Сврљиг)

Након тога, уз много речи хвале за његов некадашњи рад у “комуналцу” од стране одборника и народног посланика Милије Милетића, Давидовић бива враћен у ЈКСП “Сврљиг” за директора, а Јован Ђорђевић, који га је заменио у директорској фотељи, тада подноси оставку “из личних разлога”. Због неслагања са страначком колегиницом и председницом Извршног одбора странке, Јеленом Трифуновић, Давидовић је пре скоро месец дана дао оставку на све страначке функције и напустио УСС. Директорско место, како је тада рекао, ставио је на располагање скупштинској већини коју чине УСС и СНС.

Давидовић се тада учланио у СНС, али то није могло да му осигура да задржи директорску фотељу. Данас је смењен на седници Скупштине општине Сврљиг, а разлог за његову смену изнела је председница општине, Јелена Трифуновић.

Осим лошег рада Давидовића, из излагања председнице општине произилази да је већи разлог за његову смену уствари то што је Јован Ђорђевић добро радио док је мењао Давидовића. Зато је данас поново изабран за в.д. директора ЈКСП “Сврљиг”, иако је само пре неколико месеци, тачније децембра прошле године, поднео оставку на то место “из личних разлога”. Ђорђевића је тада председница општине поставила за свог помоћника са 30% радног времена, иако је и даље остао запослен у Комуналном предузећу са 100% радног времена. Срећом, “лични разлози” за његову оставку су прошли, па ће сада поново моћи да се 100% посвети комуналним проблемима.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,775 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>