У Сврљигу почело Републичко такмичење из пословне информатике

27. Републичко такмичење за ученике четвртих разреда економских средњих школа Србије из предмета пословна информатика одржава се у Средњој школи „Душан Тривунац Драгош“ у Сврљигу и почело је данас.

Ова сврљишка школа већ другу годину за редом организује такмичење из пословне информатике јер су њени ученици били најбољи на два претходна такмичења која су одржана у Београду и Сврљигу 2017. и 2018. године.

Такмичаре и њихове менторе, који ће данас и сутра бити гости Сврљижана, поздравили су директор Школе проф. Бојан Петровић и народни посланик Милија Милетић.
Милетић је захвалио ученицима школе који су заслужено победили на прошлогодишњем такмичењу и тиме учинили част Сврљигу да и ове године буде домаћин Републичког такмичења и што својим знањем на најбољи могући начин представљају Сврљиг читавој Србији. Он је поздравио госте и пожелео оим да се угодно осећају у Сврљигу.

Након свечаног отварања такмичења и избора члана Централне комисије која ће пратити ово такмичење, почело је и само такмичење из пословне информатике које се састоји из четири дела: теорија, обрада текста, рад са табелама и рад са базама података у програмима Word, Access и Excel.

Резултати такмичења знаће се већ сутра изјутра, када ће бити објављена и прелиминарна ранг листа.
Након разматрања приговора, уколико их буде било, биће одређена и коначна ранг листа и биће проглашени победници такмичења. Након уручења награда најбоље пласираним ученицима такмичење ће бити завршено.

Наставници ментори током поподнева обилазе Вински подрум Малча где се одржава округли сто.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>