Помоћ из Русије за грађане КиМ

За Здравствени центар у Косовској Митровици грађани Русије прикупили су тону лекова, који су у Србији допремљени авионом и од 26. марта су у поступку царињења. Лекови су прикупљени према списку потреба које је направио ЗЦ у Косовској Митровици.

Јевгениј Примаков, представник Руске хуманитарне мисије и посланик руске Думе, рекао је да се нада да ће пошиљка врло брзо стићи у српску покрајину.

“У пошиљци је оно што недостаје Здравственом центру у Косовској Митровици, чија су складишта лекова испражњена, као и рафови апотека”, рекао је Примаков. “Та болница је јединствена, јер помаже свим људима”, додаје.

Примаков је осудио таксе које је Приштина увела на робу из Србије и рекао да изгледа да су “притисци из Вашингтона и Брисела на Приштину недовољни и неискрени”.

“Дужност је Руске хуманитарне мисије управо да помаже људима који су лишени основних људских права”, рекао је Примаков.

“До сада је ова хуманитарна организација у централној Србији и на КиМ уручила помоћ вредну око пола милиона евра, реновирали смо вртиће, обезбедили амбулантна возила… Ту смо увек кад треба.

Иста организација, рекао је Примаков, планира да опреми школу у Зубином Потоку, као и да на школу или болницу у Рашкој постави соларне плоче.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>