Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Први ,,Сабор чувара народне баштине“ у Сврљигу

У суботу, 30. марта, у Сврљигу ће бити одржан први “Сабор чувара народне баштине”.

Овај Сабор окупиће људе из многих крајева Србије који се баве стваралаштвом на народном говору – писце, песнике, здравичаре, приповедаче, људе који свирају на старим српским инструментима као што су гајде, цевара, кавал, шупељка, окарина, дудук, фрула, тапан, хармоника, контрабас, кларинет и други…

Ово је јединствена прилика да и колекционари народних ношњи и предмета из старина изложе своје оригиналне одевне предмете и предмете употребљаване у свакодневном животу.

На Сабору ће се представи и занатлије, као што су градитељи традиционалних музичких инструмената, опанчари, људи који се баве разним ручним радовима и други.

Отварање изложбе је предвиђено за 17 сати, а културно – уметнички програм почеће од 18 сати у сали Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг.

Организатор првог Сабора чувара народне баштине је Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>