Милетић одржао КЗН у Народној скупштини

Народни посланик и председник УСС, Милија Милетић одржао је данас конференцију за новинаре у холу Народне скупштине у Београду.

Милетић се на конференцији за новинаре осврнуо на своје активности у Народној скупштини током ове недеље, где је, како каже, указао на тежек положај сељака на југу Србије, посебно у малим и девастираним општинама као што је Сврљиг. Наиме, по одредбама Закона о безбедности саобраћаја, све тракторе и прикључне машине пољопривредници би од 4. априла морали да региструју сваке године. Међутим, захваљујући његовом залагању и тиме што је посланица Марија Обрадовић из СНС поднела на усвсјање измене овог закона, та одредба је укинута.

Још једна од значајних активности Милелтића је указивање народним посланицима и министру здравља Златибороу Лончару на проблеме које имају општине у малим срединама са недовољним бројем лекара и другог медицинског особља. Наиме, ове општине по правилу имају велики број старачког становништва у својим селима, а мали број запослених лекара јер се због смањеног броја становника смањује и број запослених у домовима здравља, као што је случај у Сврљигу.

Милетић наводи да због тога сеоске амбуланте остају празне и да се не пружа адекватна здравствена заштита грађанима, као што је то случај у већим градовима. Зато Милетић апелује на Министатрство здравља да се овај проблем реши и да сви грађани Србије имају адекватну зсравствену заштиту, као што то предвиђа и Устав Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.326 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>