Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Разматра се забрана увоза половњака са евро 3 мотором

Министар за заштиту животне средине Горан Триван најавио је да ће ускоро бити забрањен увоз старих аутомобила са мотором евро 3 стандарда.

“Тиме заиста битно утичемо на квалитет животне средине у којој живимо. Ја сигурно нећу одустати од овога – да се забрани увоз најстаријих возила са евро 3 мотором”, поручио је Триван на Сајму аутомобила у Београду приликом уручења награде Еко аутомобил 2019.

Министар је најавио и да очекује да од наредне године, упоредо са укидањем могућности увоза аутомобила старијих од 10 година, држава уведе и субвенције за куповину еколошких аутомобила са погоном на електричну енергију или са хибридним моторима.

На питање шта ће бити са старим, нееколошким возилима која се већ возе на нашим улицама, министар је рекао да коришћење тих возила не може да се забрани.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>