Саопштење УСС поводом проблема око регистрације трактора

УСС затражила је да се одложи примена закона по којој трактори и друге пољопривредне машине морају да се региструју сваке године, а чије одредбе почињу да се примењују од 4. апприла.

У саопштењу које је тим поводом издала УСС, а које ће и народни посланик Милија Милетић пренети Народној скупштини Републике Србије, тражи се одлагање или измена ових законских решења. У саопштењу УСС се каже:

“Још неколико дана преостало је до истека рока за регситрацију трактора. Ако пољопривредна механизација од 4. априла не буде имала нове таблице сматраће се нерегистрованом, а пољопривредници су дужни да прикупе сву потребну документацију и папир о техничкој исправности трактора, као и да спреме неколико десетина хиљада динара, колико све то кошта.

Обзиром на лоше финасијско стање наших пољопривредника, као и чињенице да је наша механизација стара неколико десетина година, ово је велики намет на њихов опстанак и бављење једним од најнепопуларнијих послова код нас.

Такође, додатни проблем се јавља и код породица чији су власници пољопривредних машина преминули, а наследици нису извршили пренос власништва над тракрторима или другом механизацијом, тако да ће то додатно изазвати трошкове и закомпликовати регистрацију пољопривредних машина.

Уједињена сељачка странка се залаже да се измени или одложи примена нових одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и да се власницима и наследницима пољопривредних машина максимално поједностави и појефтини регистрација трактора, па чак и да се све машине које су трајно регистроване и даље воде као такве.

Такође, ми подржавамо и предлог Министра унутрашњих послова да се овај закон измени и олакша пољопривредницима коришћење њихове механизације у саобраћају”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.762 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>