Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

4,7 милиона евра за младе у Србији

У Београду је данас одржана конференција поводом представљања новог пројекта Европске уније под називом „Подршка Европске уније активном укључивању младих”, који се спроводи у оквиру програма ИПА 2014, чији је циљ активно укључивање младих и њихова повећана запосленост и који ће у наредне две године бити спроведен у више од 35 градова и општина широм Србије.

На конференцији су говорили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици и државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић.

Министар Ђорђевић рекао је да му је посебно задовољство што су главни актери овог пројекта млади и додао да овај пројекат представља велики искорак Србије када је у питању запошљавање младих.
(Изјава: Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – цела изјава)

Ђорђевић је захвалио ЕУ што је одвојила 4,7 милиона евра за овај пројекат, као и шефу делегације Европске уније Сему Фабрицију који је својим личним ангажовањем показао колико ЕУ брине о запошљавању младих у Србији.

Фабрици је истакао да приоритет свих треба да буде да се у Србији осигура могућност младим људима да напредују и да остваре свој потенцијал.

“Овај пројекат је веома добар пример, јер има за циљ да осигура већу социјалну инклузију младих кроз повећање броја запослених, веће омладинске активности, више радног искуства и предузетничке праксе међу младима”, рекао је Фабрици.

Уз помоћ овог пројекта више од 3.500 младих широм Србије ће добити шансу да се активније укључи у тржиште рада.

Посебан фокус је на младима без квалификација, без запослења и из посебно осетљивих група.

24 пројекта, колико је предвиђено, спроводиће републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, удружења грађана, фондације и образовне установе.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,438 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>