У Сврљигу промовисане нове мере запошљавања

У Сврљигу је данас одржана промоција нових мера запошљавања које спроводи Национална служба за запошљавање у сарадњи са Општином Сврљиг.

У име НСЗ промоцији су присуствовали директор службе Зоран Мартиновић, као и представници Националне службе за запошљавање Филијале Ниш, директор Бобан Матић са својим сарадницима. У име Општине Сврљиг скупу је присуствовала председница општине Јелена Трифуновић, као и народни посланик Милија Милетић.

Они су присутним послодавцима покушали да приближе мере које НСЗ предузима, у сарадњи са локалном самоуправом, на упошљавању нових радника уз погодности за послодавце који се одлуче на тај корак. Директор НСЗ Зоран Мартиновић каже да је циљ овх промоција да се сви послодавци упознају са повољностима које пружају њихови програми.

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, каже да је број запослених и незапослених лица у Сврљигу годинама у приближно истом односу, али да је већи проблем и од незапослености у малим срединама одлив становништва, што може довести до тога да ће имати посла, али да неће имати ко да ради. Она је истакла да су послодавци у великој мери заинтересовани за програме које нуди НСЗ и да сваке године средства из тог фонда буду искоришћена.

Народни посланик Милија Милетић истакао је да Општина наставља добру сарадњу са НСЗ и да је ово прилика да се Сврљижанима додатно олакша запошљење и пружи одређена помоћ приликом отварања фирме.

Састанку су, поред приврендика, присуствовали и директори јавних предузећа и установа са територије сврљишке општине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,259 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>