ЈКСП “Сврљиг” није надлежно за смеће на Грамади

ЈКСП “Сврљиг” није надлежно за одржавање чистоће дуж магистралног пута Ниш – Сврљиг, па самим тим ни на стајалишту на превоју Грамада, наводи се у демантију које је ово предузеће упутило Телевизији Ласер поводом јучерашњег прилога под насловом “Грамада чиста само пред Белмужијаду”, који је објављен у емисији Инфо блок.

У демантију комуналног предузећа наводи се да смо неправедно оптужили в.д. директора овог предузећа Игора Давидовића и помоћника председнице општине Сврљиг Јована Ђорђевића за неодржавање овог стајалишта, јер је за хигијену покрај пута Првог “Б” реда – ознаке 35, задужено предузеће “Трејс” Ниш, које одржава и овај пут.

“Стога ни ЈКСП ни одговорна лица в.д. директор Игор Давидовић ни Јован Ђорђевић нису одговорни за стање које је ваша екипа уснимила и грубо прекршила новинарску етику објавивши неистиниту и при том и непроверену информацију”, наводи се у демантију ЈКСП.

Телевизија “Ласер” се извињава овом приликом в.д. директору Игору Давидовићу због непроверене информације у чијој је надлежности одржавање паркиралишта на Грамади, али не и господину Ђорђевићу, који је као општински функционер могао да интервенише код предузећа Трејс Ниш, и опомене га о неиспуњавању својих обавеза када је у питању хигијена на територији општине Сврљиг.

Такође напомињемо да Телевизија Ласер није ишла да усними смеће које је разбацано око овог одморишта, већ смо фотографије добили од нашег гледаоца, а до забуне око надлежности одржавања је дошло због тога што знамо да ЈКСП “Сврљиг” чисти ово стајалиште и то једино пред одржавање Белмужијаде, што такође и признају из овог предузећа и у свом демантију:
“У овој нетачној информацији једино је тачно да пред сваку Белмужијаду ЈКСП “Сврљиг” очисти наведену локацију о свом трошку и без налога за рад Општине”, кажу.

Из комуналног предузећа наводе да су данас ипак очистили смеће око чесме на Грамади, и то о свом трошку, што је за сваку похвалу, а ми кажемо само да наш прилог није био злонамеран нити да је информација била неистинита. Смеће око чесме на Грамади је било разбацано свуда, што се могло видети на сликама и то је била главна информација, која је довела до тога да простор буде очишћен и да је сада слика о нашој општини лепша за свакога ко прође овим путем.

А на надлежнима у Општини је да се побрину да предузеће које је задужено за одржавање овог стајалишта, ма које то било, ради свој посао. Уколико то није у опису посла помоћника председнице општине Јована Ђорђевића, онда свакако некога јесте. А који је посао помоћника Ђорђевића за плату коју прима из општинског буџета, иако је у стопроцентном износу прима и у ЈКСП “Сврљиг”, то је можда питање за неки други новинарски чланак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,259 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>