Од данас до 17. марта појачана контрола појасева и вожње деце

Припадници Министарства унутрашњих послова – Управе саобраћајне полиције спровешће од данс до 17. марта појачану контролу коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима.

Ова међународна акција је почела данас у свих 29 држава које су чланице организације ТИСПОЛ – Мреже саобраћајних полиција, саопштио је МУП.

Припадници саобраћајне полиције ће спровести појачану контролу усмерену, пре свега, на санкционисање возача који не користе сигурносне појасеве, како на предњим, тако и на задњим седиштима, као и на возаче који децу превозе на непрописан начин, преноси Танјуг.

Према резултатима најновијих истраживања Агенције за безбедност саобраћаја, проценат коришћења појаса на предњим седиштима у Републици Србији је око 83 одсто, а на задњим седиштима свега 12 процената.

Такође, према подацима ове Агенције, око 52 одсто родитеља превози своју децу у возилима на законом прописан начин.

Од почетка 2019. године, у својству возача или путника у моторним возилима, погинуло је 15 особа које нису користиле сигурносни појас, од којих је шесторо задобило смртне повреде услед испадања из возила, наводи се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.322 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>