Повереница и амбасадорке подржале жене у Сврљигу

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и амбасадорке четири земље посетиле су данас, на Дан жена, Сврљиг желећи да на тај начин и симболично искажу подршку женама у овој општини која је једна од 13 општина у Србији на чијем је челу жена.

У Сврљигу су да повереницом за заштиту равноправности боравиле амбасадорке Канаде – Кети Чаба,
Румуније – Оана Кристина Попа, Словачке – Дагмар Репчекова и Аустралије – Рут Стјуарт.

Проблеми у Србији слични су са проблемима жена и у другим земљама где је родна неравнопраност означена као највећи проблем са којим се жене сусрећу.

Гошће су у Општини Сврљиг разговарале са председницом општине Сврљиг, Јелена Трифуновић и другим женама које воде ову општину, са успешним предзетницама, женама са села и чланицама женских организација о њиховом положају, проблемима и задацима које треба решавати уз помоћ локалне самоуправе, државе и већом активношћу самих жена.

Када се ради о положају жена, није се много тога променило последњих година, а дискриминација на тржишту рада остала је и даље поље где је највећа неравноправност, рекла је данас повереница за заштиту равноправности, Бранкица Јанковић.

Гошће су у Сврљигу обишле и ЗЗ “Сврљишанка”, на чијем челу је жена, као и текстилну фабрику “Викторија стајл”.

8. март је у Сврљигу обележен и у организацији Општинског одбора Уједињене сељачке странке, где је председник ове странке и народни посланик Милија Милетић дамама, чланицама и симпатизеркама странке, уручио пригодне осмомартовске поклоне честитајући им Дан жена.

Празник жена је обележен и у просторијама Црвеног крста Сврљиг где су дамама, добровољним даваоцима крви које су током прошле године по први пут дале крв, уручени скромни поклони. Свечаности је присуствовала и госпођа Снежана Деспотовић, која има преко 80 давања крви, као и председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, која се такође уписала у ред добровољних даваоца.

“Циљ нам је да уз скромне поклоне искажемо захвалност женама даваоцима и афирмишемо и подржимо нове даваоце који исказују своју хуманост кроз добровољно давање крви”, каже Јовица Божиновић, секретар ОО ЦК Сврљиг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.338 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>