Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Скупштина Беле Паланке одбила да смени председника општине

Већина окупљена око СНС-а у белопаланачкој Скупштини није сменила председника Општине Горана Миљковића како је тражила Агенција за борбу против корупције због тога што је Миљковић из општинског буџета фирмама супруге, брата и члана Општинског омогућио да се пребаци укупно 18 милиона динара.

Одбор Агенције за борбу против корупције одбио је жалбу Миљковића на решење директора о његовој смени, чиме је то решење постало коначно, али није извршено јер се чак 24 одборника СНС-а оглушило о закључак и на седници локалне Скупштине својим гласовима омогућило да Миљковић остане у председничкој фотељи.

“Сматрамо да је Горан Миљковић у протеклом периоду дао немерљив допринос у развитку општине, да је Бела Паланка у протеклом периоду доживела економску и инфраструктурну експанзију”, рекао је за Јужне вести шеф локалних напредњака Милан Златковић.

Међутим, Агенција за борбу против корупције закључила је да је оштетио буџет Општине за преко 18 милиона, да је био у сукобу интереса приликом додељивања новца из буџета, о чему их није обавестио.

Миљковић у саопштењу наводи да он сматра да није био у сукоба интереса.

“Са позиције председника општине из буџета Општине Бела Паланка није исплаћен ни динар наведеним предузећима и фирмама. Процедуру јавних набавки и плаћања је вршила Општинска управа и поједина јавна предузећа и установе, као и Екуменска хуманитарна организација из Новог Сада са којом је Општина Бела Паланка спроводила заједнички пројекат”, каже Миљковић.

Сматра да је то главни разлог да се већина одборника на седници Скупштине изјаснила против иницијативе Агенције за борбу против корупције.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>