Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Закон о пореклу имовине ускоро пред посланицима

Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је како очекује да се на пролеће пред посланицима нађе предлог закона о пореклу имовине, чији је нацрт у среду прошао одбор Владе, и истакла да ће томе претходити јавна расправа.

“Тај закон ће прецизирати процедуру на који начин може да се утврди имовина, да ли је она у складу са приходима пријављеним Пореској управи”, рекла је Кубуровић у дневнику Радио-телевизије Србије.

На питање зашто је рок од којег ће кренути да се испитује имовина почетак 2007. године, она је рекла да су се тек тада формирали електронски регистри у Пореској управи и од тада она може ефикасније да делује, додајући да сада постоје и неки други потребни регистри како би подаци могли да се унакрсно испитују.

Она је, коментаришући примедбе које су се чуле да тај нацрт није антикорупцијски као и да сада постоје добри порески закони који се не примењују, рекла да су оцене које су добијене од Траспарентости “пре свега паушалне, верујем да нису имали довољно времена да се упознају са законом”.

Према њеним речима суштина је да ће Пореска управа “правити процену ризика” и утврдити на основу годишњег плана ризика кога ће да контролише, али ће поступати и по пријавама.

“Имамо данас по први пут специјализоване судије и тужиоце који се баве процесуирањем кривичних дела са коруптивним елементима”, рекла је Куборовић, наводећи да ће порески службеници пре примене овог закона морати да прођу одговарајућу обуку.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>