Уговори о бесповратној помоћи за 68 предузећа

Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције и Кристијан Данијелсон, генерални директор за суседску политику и преговоре о проширењу при Европској комисији уручили су данас у Краљеву сертифкате о бесповратној помоћи у вредности од скоро 1,4 милиона евра за 68 микро и малих предузећа које ће Европска унија подржати преко развојног програма ЕУ ПРО.

„Микро, мала и средња предузећа треба да буду окосница развоја здраве српске економије као што су у земљама Европске уније она кичма одрживе привреде и развоја”, рекла је министарка Јоксимовић, приликом доделе сертификата предузећима из десет округа.

„Влада Србије је решена да овај период пре пуноправног чланства Србије у ЕУ, када су нам доступна средства, разни програми и могућности, искористимо на најбољи могући начин да развијамо не само нашу економију, већ да идемо у правцу одрживог развоја“, рекла је Јоксимовић.

Укупно 106 предузетника, микро и малих предузећа која се претежно баве производњом хране, намештаја, текстила и одеће, прерадом дрвета и метала, али и информационим технологијама и другим привредним делатностима добиће бесповратна средства за набавку опреме која ће допринети већој продуктивности, ланцу вредности локалних добављача, побољшању квалитета и асортимана производа и, најважније, отварању нових радних места.

„Програми попут овог, који спроводимо заједно са Владом Србије, дају конкретне резултате и значе економски развој. Ви имате прилику да испуните своје снове као и да запослите људе и да се постарате да и ваше заједнице живе боље“, рекао је Кристијан Данијелсон генерални директор за суседску политику и преговоре о проширењу при Европској комисији, честитајући предузетницима и предузетницама.

Успешним спровођењем овог пројекта Европска унија ће помоћи да укупно 106 микро и малих предузећа унапреди своју производњу и квалитет производа и отвори нова радна места, допиносећи тако унапређењу конкурентности локалне привреде у Србији. Кроз пројекат ће се уз подршку Европске уније набавити опрема за микро и мала предузећа вредна више од два милиона евра.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.341 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>