Регионално такмичење ученичких компанија 6. марта у Нишу

У среду, 6. марта, у Рода центру у Нишу биће одржано Регионално такмичење ученичких компанија на коме ће 34 средњошколска тима из југоисточне Србије понудити своје производе и услуге широј јавности, док ће чланови жирија оцењивати њихове компанијске извештаје, продајне вештине и јединственост понуде.

Сајам ће званично бити отворен у 10,30, а трајаће до 17 сати. Након тога организована је церемонија проглашења победника и додала награда.

“На такмичењу ће ученици имати прилику да јавности покажу које производе и услуге су развијали током године, али и да „одмере снаге” са својим вршњацима. Најбоље четири компаније учествоваће на националном финалу у Београду, заједно са победницима осталих регионалних такмичења. Најбоља ученичка компанија на националном нивоу представљаће Србију на европском такмичењу најбољих ученичких компанија које ће бити одржано у јулу ове године у Француској”, кажу организатори такмичења.

Такмичење, иначе, реализује организација “Достигнућа младих у Србији”, уз сарадњу и финансијску подршку Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој USAID, компанија TeleGroup, ManpowerGroup и Рода центра.

“Ученичка компанија” је најпознатији програм Достигнућа младих који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света. Програм траје преко целе школске године, а Европска комисија га је означила као најбољи пример предузетничког образовања.

Ученици који су „запослени” у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније.

На регионалном такмичењу у Нишу учествују ученици из Бољевца, Ниша, Лесковца, Зајечара, Пирота, Књажевца, Сврљига, Бора, Власотинца, Житорађе, Алексинца и Прокупља.

Програм Ученичка компанија део је пројекта „Деценија предузетништва” који спроводи Влада Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>