Током марта провера слуха на нишкој ОРЛ клиници без заказивања

Поводом Међународног дана слуха који је обележен код нас и у свету 3. марта, Клинички центар Ниш је цео март посветио особама које имају проблеме са слухом у жељи да скрене пажњу заједници на важност унапређења здравља ува и слуха.

Директор клинике, проф. др Душан Милисављевић рекао је тим поводом да више од 300 милиона особа пати од хроничних оболења ува, а хронично оштећење слуха је присутно код 32 милиона деце у свету.

Држава и републички Фонд здравственог осигурања почетком ове године су донели уредбу и ускратили могућност прописивања слушних апарата примарној и секундарној здравственој заштити. За то су сада овлашћене само терцијалне здравствене установе, односно ОРЛ клинике.

Током марта грађани југоисточне Србије могу да преконтролишу свој слух уторком и средом када могу да дођу у ОРЛ клинику КЦ Ниш, без заказивања. Са собом је неопходно да понесу само упут и здравствену књижицу.

Прегледи се обављају од 9 до 13 часова, а након тога заседа комисија која проверава налазе и издаје налог за слушни апарат, уколико је он потребан пацијенту.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.338 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>