Пети форум младих научника 15. марта у Нишу

Организација “Нађи Раула” у сарадњи са Радном групом за социјална питања и хуманитарне активности Канцеларије за младе, а уз подршку Конзулата Казахстана у Београду, организује конференцију “Форум младих научника – подржи будућност”.

Конференција се одржава у петак, 15. марта 2019. године у Великој сали Универзитета у Нишу. Међу панелистима се и ове године очекују млади таленти, научници, представници образовних институција, Амбасаде и Конзулата Казахстана,као и представници Града Ниша.

Овогодишња држава домаћин форума је Казахстан, а досадашњи домаћини биле су Индија, Немачка, Израел и Мексико.

Идеја о одржавању форума потекла је од Јована Милића, некадашњег ученика Машинско – техничке школе „15.мај“, сада Средње стручне школе.

„Од првог дана основна идеја Форума је била да се млади таленти промовишу и да се млади таленти споје са људима који им могу у томе помоћи. Од тада се доста тога се променило. Сада сам апсолвент на Машинском факултету, нисам више ученик средње школе и сам концепт форума се променио, али није одступио од своје иницијалне идеје“, изјавио је Јован Милић, идејни творац форума.

У склопу форума биће одржан и мини сајам „Љубав Казахстана“ где ће се представити земља домаћин.

На овогодишњој конференцији биће указано на програме путем којих млади могу да се усаврше у Републици Казахстан, а да касније стечено знање примене у својој држави.

„Сваке године одређена држава представља свој образовни систем и врло је занимљиво да упоредимо образовне системе других држава, да видимо како се ми можемо поправити“, каже Милић.

У склопу форума биће приказан и филм „Богатство два народа“, у склопу кога ће се представити достигнућа троје младих лидера из Србије и из Казахстана.

На форуму ће се представити и Ђорђе Огризовић, најбољи млади научник-иноватор на свету, Јелена Томашевић, најбоља ученица Гимназије „Креативно перо“ из Београда, професорка Ана Живковић, овогодишња добитница Светосавске награде, Вук Бибић студент два факултета, Катарина Јовановић са Машинског факултета. Најмлађи говорник биће Вељко Ђурић из Основне школе „Ћеле кула“.

У склопу форума наступиће Војни Оркестар из Ниша и Женски академски хор СКЦ-а под диригентском палицом Иване Мировић.

Улаз на догађај је слободан, а организатори позивају грађане да посете овај догађај и тако подрже младе таленте.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>