Академско позориште СКЦ одушевило публику у Белгији

На фестивалу студентских позоришта у Лијежу у Белгији, глумци Академског позоришта Студентског културног центра Ниш одушевили су европску публику представом „Stend AP, Serbie“.

Позориште нишког СКЦ је 2018. године постало чланица Јуте – светске организације позоришта. То је овом позоришту отворило врата ка светским позорницама, те је тако Интернационални фестивал студентских позоришта „RITU 36“, представу „Stend AP Serbie“ уврстио у своју селекцију.

То је једна од најнаграђиванијих представа Академског позоришта СКЦ, која је своју премијеру имала 2014. године, а и после 40. играња тражи за њу се тражи карта више. Сада је први пут изведена и ван подручја Балкана.

Фестивал у Лијежу, који је иначе ревијалног карактера, ове године је окупио бројна студентска позоришта са различитих меридијана. Глумци Академског позоришта СКЦ-а стали су раме уз раме са глумцима из Марока, Француске, Белгије, Шпаније, Украјине, Белорусије и Београда.

Таленат и преданост нишких глумаца препознали су и остали учесници фестивала па су стигле и многе понуде за гостовања и фестивале широм Европе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>