Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Основци се такмичили у шаху

Општинско школско такмичење у шаху у којем су учествовали ученици ОШ “Добрила Стамболић” у Сврљигу одржано је у суботу, 2. марта у просторијама Школе.

Директни организатор овог турнира у шаху је Општински шаховски савез Сврљиг у сарадњи са сврљишком Основном школом, док је организатор такмичења на нивоу Републике Шаховски савеза Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

На општинском такмичењу је учествовало осамдесетак основаца, а према речима Војкана Маринковића, председника Шаховског савеза Сврљиг, најбоље пласирани млади шахисти са овог такмичења из сваког разреда ићи ће на регионално такмичење које се одржава 16. марта.

Такмичаре су поздравили и Саша Голубовић, директор школе, док је поздраве локалне самоуправе пренела Татјана Лазаревић, председница Скупштине општине Сврљиг, која је свечано прогласила почетак турнира.

Након окружног такмичења које ће бити одржано 16. и 17. марта у Нишу, Републичко такмичење ће бити одржано 18. и 19. majа у Београду.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>