Искључен репетитор у Брусу да се не би гледала емисија о председнику те општине

Удружење новинара Србије тражи хитну истрагу и расветљавање свих околоности прекида кабловске телевизије у време емисије ТВ Прва „Живот прича“, у којој је гошћа била Марија Лукић која је оптужила за полно узнемиравање председника Општине Брус Милутина Јеличића.

На друштвеним мрежама у то време појавила се информација да сигнала није било зато што је нестала струја у близини Дома културе у Брусу где се налази репетитор.

УНС-у је у ЕПС-у у Брусу речено да нису они искључили струју.

„Претпостављамо да је неко у згради Дома културе искључио струју, а то нема везе са ЕПС-ом“, речено је УНС-у.

Како је УНС-у рекла новинарка ТВ Прва и ауторка емисије „Живот прича“ Татјана Војтеховски „то је део понашања локалног моћника“.

„Кабадахијско понашање председника Општине Брус говори да може и да искључи струју како се не би гледала емисија и да му нико ништа не може. Ово је притисак на слободу медија“, рекла је Војтеховски.

УНС подсећа да је чланом 149 Кривичног законика за спречавање или ометање емитовања телевизијског програма запрећена казна затвора до годину дана и позива надлежне да хитно утврде ко стоји иза овог инцидента.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>