Награда за дечје стваралаштво на 11. Медијана фестивалу Душану Ђурђеву

Жири за доделу награде „NAISSA“ 11. Медијана фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу, једногласно је предложио да се награда „NAISSA“ за 2019. годину додели Душану Ђурђеву.

Жири, састављен од досадашњих лауреата – књижевника Љубивоја Ршумовића, Слободана Станишића и Градимира Стојковића, у свом образложењу за доделу награде каже да Душан Ђурђев својим аутентичним књижевним изразом, оригиналним хумором и интелигенцијом којом прожима своје књижевно дело не подсећа ни на кога, до на себе самог. Његове књиге подстичу машту и покрећу процес размишљања, што је у коначном, сврха читања. Млади читаоци долазе до занимљивих сазнања тумачећи свако на свој начин књижевност која се гледа, чита, о којој се размишља и о којој се увек мисли, јер читаоца учи размишљању.

Организациони одбор 11. Медијана фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу поручује да са задовољством прихвата предлог жирија и с радошћу објављује да се награда „NAISSA“, која се састоји од повеље и новчаног износа додели Душану Ђурђеву, књижевнику из Новог Сада, за свеукупан допринос књижевности за децу, за сва весела, раздрагана и лепршава детињства.

11. Медијана фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу ће бити одржан 21. и 22. марта, а организатор је нишка Градска општина Медијана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.338 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>