Милетић и Дробњак о измештању наплатне рампе

Након прикупљања потписа за измештање наплатне рампе са Малчанске петље, према Нишу, народни посланик Милија Милетић јуче се у Београду састао са директором ЈП ,,Путеви Србије” Зораном Дробњаком.

Милетић је приликом састанка у Београду директору Дробњаку изнео предлог да се садашње наплатне рампе око Ниша задрже, те да ауто-пут око градске зоне Ниша остане слободан за саобраћај без наплате путарине у тој зони.

“Будућу петљу ,,Малча” треба померити према Банцареву, са леве стране реке Нишаве, и ту наплаћивати путарину за ауто-пут”, изнео је свој предлог Милетић.

Он је истакао да би то Сврљижанима и грађанима целе Тимочке Крајине умногоме олакшало путовање и смањило време доласка и одласка до жељене дестинације.

Милетић је директору ЈП Путеви Србије, господину Дробњаку предочио и постојање друге могућности за растерећење саобраћаја у Нишу, за шта је потребно изградити деоницу пута од Просека до Малчанске петље у дужини од око 2,2 км и на тај начин омогућити грађанима који путују у правцу Беле Паланке и Пирота, а долазе из правца Сврљига и Тимочке Крајине, скраћење пута за десетак километара, јер би, како каже Милетић, возачи били принуђени изградњом петље Малча да се крећу заобилазним путем кроз град Ниш и Нишку Бању.

Милетић је такође на овом састанку инсистирао на хитној реконструкцији пута од Малчанске петље до Књажевачке улице, односно до улаза у град Ниш у дужини од 6,1 км.

“Ова траса је доста оштећена и има велики број ударних рупа. Одвијање саобраћаја на овој деоници пута је небезбедно”, поручио је Милетић захтевајући да се што пре уђе у процес реконструкције овог пута.

Дробњак се у принципу сложио са Милетићем да је потребно наћи адекватно решење за ове проблеме како грађани не би били оштећени и како би се саобраћај око Ниша и у самом граду одвијао на задовољавајући начин.

Иницијативу за решавање ових проблема потписало је неколико хиљада грађана у претходних недељу дана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.338 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>